INSCHRIJVEN

STARTINGERWEG FASE 2A OOST

Startingerweg

In het heerlijke groene en rustige Akersloot ontwikkelt en bouwt Scholz Groep een nieuwe woonomgeving. Wonen in de vrije ruimte met een uitstekende ontsluiting, is dat iets voor jullie? Een picknick in het omgelegen groengebied direct naast je huis? De kinderen lekker laten ravotten in de wadi? In ‘Startingerweg’ is dat allemaal mogelijk.

Locatie

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
1

Locatie Startingerweg

2

Alkmaardermeer

3

Jachthaven Laamens

4

Castricum aan zee

5

Camping Bakkum

6

Haarlem

7

Amsterdam

8

Kite surf spot Wijk aan Zee

9

Kite surf spot IJmuiden aan Zee

10

Marken binnen

11

Eiland De Woude

Plan

Ontwikkelingsgeschiedenis Akersloot

Akersloot heeft zich voornamelijk aan het Lange Meer (Alkmaarder-Uitgeestermeer) ontwikkeld op twee strandwallen. Daar ontstond de eerste bebouwing in de vorm van losse kavels langs de wegen die over de strandwallen liepen; de zogenaamde lintbebouwing. Het dorp Akersloot bestond uit 15 buurtschappen. In het noorden lag Boekel, en naar het zuiden afzakkend waren daar de buurten Lamoor, Hoorne, de Molenbuurt, Hougeest, de Middelbuurt, de Dam en de Sluisbuurt. Deze buurtschappen lagen op een strandwal het dichtst bij het Lange Meer, dat tot 1631 deel uitmaakte van het veel grotere Schermeer. Ten westen van deze buurten op de tweede strandwal lag Vierhuizen.

Deze twee langgerekte gebieden werden verbonden door de Kerkbuurt. Tot het gebied van Akersloot behoren ook nog het zuidelijk gedeelte van de (ingepolderde) Schermer en de in de polders tegen het Schermereiland aangelegen buurten De Woude en Stierop. Het Akersloot van de 20ste eeuw heeft nog lang geïsoleerd gelegen. De communicatie met de buitenwereld werd onderhouden door de salonboten van de ‘Alkmaar Packet’. Na de Tweede Wereldoorlog kwam er een geleidelijk beter wordende busverbinding en werd de rijksweg A9 aangelegd. De betere bereikbaarheid betekende ook dat nieuwkomers in het dorp zich gingen vestigen waardoor de vraag naar woningen zeer sterk groeide. Het gebied tussen de beide strandwallen werd in deze periode dan ook met opeenvolgende woonbuurten ingevuld.

Planning

Toewerkend naar verkoop dienen er nog enkele besluitmomenten en procedurele stappen plaats te vinden. Deze zijn onderstaand weergeven en indicatief.

Nieuws

Startingerweg Akersloot Nieuwsbrief 3

De gemeente Castricum en Scholz Ontwikkeling hebben in samenwerking…

Startingerweg Akersloot Nieuwsbrief 2

Voor de zomervakantie hebben wij in Dok10 een participatieavond…

Participatieavond 09-07-2019

Vooruitlopend op de te doorlopen procedures is op 09-07-2019…

Inschrijven

Mocht u geïnteresseerd zijn en op de hoogte willen blijven van dit nieuwe project kunt u zich inschrijven via onderstaand formulier.

Belangstellingsformulier